
Foto door: Iltramonto
Gorgonzola dressing
Hier is een heerlijk recept voor romige gorgonzolasaus die perfect past bij onder andere witlof!
We gaan wat maken voldoende voor 5 a 6 personen, het wordt vaak gebruikt als voorgerecht of gezellig bij de borrel. Dus pas het vooral aan indien het voor meer of minder personen bedoeld is.
Verhit een flinke klont boter in een pannetje en fruit 2 fijngesnipperde sjalotjes en 2 fijngehakte teentjes knoflook op laag vuur tot ze zacht zijn.
Voeg dan 400 ml slagroom (of kookroom) toe en breng e.e.a. zachtjes aan de kook. Verkruimel vervolgens 200 grgorgonzola en laat deze al roerend smelten in de room. Kies bij de gorgonzola voor een milde of pittige variant naar smaak. Voeg nog een klein beetje citroensap toe voor extra frisheid.
Breng je saus op smaak met zout en peper maar pas op met zout, gorgonzola is al vrij zout van zichzelf. Laat de saus nog een paar minuten zachtjes pruttelen tot hij iets indikt.
Nu heb je de keuze. Je kunt je saus warm over gekookte of gegratineerde witlof gieten. Meer gebruikelijk voor mij is om deze koud (of warm) los te serveren naast voldoende bladen witlof.
Maak jouw eigen website met JouwWeb