
Foto door: Croma
Gehaktballen
Geen idee of er zoiets bestaat als "klassieke" gehaktballen. Daarom maak ik ze gewoon op de manier zoals ik ze graag eet. Daarom deel ik met jou hoe je kunt zorgen dat ze heerlijk sappig en smaakvol uit de pan komen!
Doe 500 gr half-om-half gehakt in een kom en meng met 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 ei, e el paneermeel, 1 tl mosterd, 1 tl paprikapoeder en zout en peper naar smaak. En heb je nu geen paneermeel in huis, week dan wat oud brood even in melk en gebruik dat.Voeg eventueel een scheutje ketjap manis toe voor een diepere smaak. Kneed alles goed door elkaar.
Vanzelfsprekend heb jij je handen goed gewassen en tevens het advies om eventuele ringen uit te doen. Met je handen nog een beetje nat vorm 4 a 6 stevige gehaktballen, dar hangt ervan af hoe groot jij ze wilt maken. Laat ze even rusten zodat de smaken goed intrekken.
Verhit een klont boter met een beetje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen rondom bruin in ongeveer 5 minuten. Zet dan het vuur laag, voeg een klein beetje water toe (ongeveer 50 ml), dek de pan af en laat de gehaktballen 25-30 minuten zachtjes sudderen. Draai ze af en toe om en voeg indien nodig nog wat water of boter toe.
Haal de gehaktballen uit de pan, eventueel gebruik je het bakvocht om een heerlijke jus te maken. Serveer met aardappelpuree en groenten of en misschien is dat dan "klassiek" met een snee brood en wat jus.
Maak jouw eigen website met JouwWeb