Foto door Libellelekker

Maaltijdsoep kaas-uienbroodjes 

Speciaal voor de Carnavalsgangers hier in het zuiden van het land een heerlijke maaltijdsoep. A. Op deze manier kun je na een korte pauze weer de kroegen in en B. voeg je naar de geur van schraal bier en zweet nog wat ui toe 😊 

Alle gekheid op een stokje, We verwarmen de oven alvast voor op 200 gr. Snipper nu 1 ui fijn en snij 400 gr knolselderij en 250 gr wortelen in blokjes. 

Verhit in een hoge (soep) pan wat olie en bak de ui knolselderij en wortel een minuut of 4 a 5. Voeg hierbij 350 gr gekruide frito (tomatenbasis), 400 gr tomatenblokjes en 800 ml water aan toe en breng alles opnieuw aan de kook. 

 

Neem 2 varkenssaucijzen (voor een pittig gehakt) en verwijder hiervan het vel.  Nu draai je soepballetjes van het worstvlees en voeg deze toe aan de soep samen met 340 gr witte bonen (evt in tomatensaus).  

We koken de soep een minuut of 10, dan zijn de balletjes wel gaar. 

Terwijl de soep lekker pruttelt snij jij 6 witte afbakbroodjes in de lengte doormidden. Snij nu 1 ui in dunne halve ringen.  

Leg broodjes met de snijkant naar boven op een bakplaat met daarop bakpapier. Over de broodjes verdeel je nu de uienringen en zo'n 200 gr oude of extra belegen geraspte kaas. 

Bak de kaas-uienbroodjes in een kleine 10 in de oven. 

Schep je zelfgemaakte maaltijdsoep in 4 kommen en serveer er de broodjes bij. 

Zo kunnen jullie er weer even tegen.