
Foto door: Keukenliefde
Rijstsalade kip
Terwijl ik dit recept typ is het heerlijk weer, daarom zit ik met de laptop op schoot in de tuin (dit ter info). Heerlijk weer dus voor een frisse salade en opnieuw, helemaal niet ingewikkeld en zo klaar.
Kook op te beginnen 200 gr basmatirijst (of een andere rijst naar keuze) volgens de verpakking en laat afkoelen.
Bak 250 gr kipfilet met wat zout en peper in een beetje olijfolie. Snij het daarna in stukjes.
Maak de dressing: meng 2 el olijfolie, 1 el citroensap, 1 tl honing, 1 tl mosterd, 1 fijngehakt teentje knoflook en snufjes peper en zout.
Om te salade te mengen gaat de inmiddels afgekoelde rijst in een grote kom. Daar gaan bij de stukjes kip, 1 rode paprika in blokjes, 1 geschilde komkommer in blokjes, 100 gr gehalveerde cherrytomaatjes, 2 in ringetjes gesneden lente-uitjes en 100 gr feta.
Vervolgens voeg je de zelfgemaakte dressing toe en je mengt alles goed door elkaar. Garneren kun je met zo'n 50 g cashewnoten of amandelen, grof gehakt en fijngehakte verse peterselie of koriander.
Serveer je salade zo, met stokbrood of een yoghurtdip!
Maak jouw eigen website met JouwWeb