Foto door: Eatsbyramya

Tiramisu 

Voor een klassiek tiramisu is het aan te raden om hier bijtijds mee te beginnen, het liefst maak je 'm de dag ervoor. 

Daar gaan we, zet om te beginnen een flinke pot sterke koffie en laat deze vervolgens afkoelen. 

We beginnen met het maken van een mascarponemengsel. Hiervoor halen we bij 3 eieren de dooiers eruit (splitsen). Deze kloppen we samen met 75 gr suiker en 1 tl vanille-extract (dit is optioneel) tot een romig en lichtgeel mengsel. Dan voegen we 250 mascarpone toe en we mengen alles tot een glad geheel. 

De bewaarde 3 eiwitten kloppen we stijf in een aparte kom. Hier spatelen we voorzichtig het mascarponemengsel door voor een luchtige structuur. 

Nu gaan we het koffiemengsel maken, hiervoor mengen we 200 ml afgekoelde koffie met 4 el amaretto. 

Nu kunnen we de tiramisu gaan opbouwen. We gebruiken hiervoor een pak van 200 gr lange vingers. 

Doop de lange vingers kort in het koffiemengsel en leg een laag in een schaal. Dat moet best een flinke schaal zijn, hoogte maximaal een centimeter of 3 a 4. 

Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. 

Herhaal met een tweede laag lange vingers en eindig met de rest van het mascarponemengsel. 

 

Dek nu de tiramisu af en laat deze minstens 4 uur (liefst een nacht) opstijven in de koelkast. Bestuif jouw tiramisu vlak voor serveren met cacaopoeder. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb