
Foto door: Pinterest
Torta Caprese met koffieroom
Net terug uit Florence Italië, wat ik daar als toetje gegeten heb.... Torta Caprese. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik dit zelf nog niet heb klaargemaakt. Ik heb al wel een recept dus dat is een kwestie van tijd, dan zal ik ook mijn eigen foto uploaden.
Men bestelt deze goddelijke taart meestal met koffieroom, daarom ook daarvan een receptje.
Begin met het voorverwarmen van de oven op 170 gr en vet alvast een springvorm in met wat boter, bekleed deze daarna met bakpapier.
Smelt 200 gr chocolade (min. 70% cacao) en 150 gr boter au bain-marie (of met korte pauzes in de magnetron). Laat het mengsel daarna afkoelen.
Haal de dooiers uit 4 eieren en bewaar ook het eiwit. Klop in een kom de eidooiers met 150 gr suiker tot een luchtige, lichtgele massa. Voeg 1 tl vanille-extract en de eerder gesmolten chocolade toe, meng alles daarna goed door.
Voeg 200 gr amandelmeel, 1 tl bakpoeder en een snufje zout toe en meng tot een mooi glad beslag.
Klop de bewaarde eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel, probeer de luchtigheid te behouden.
Giet het beslag in de springvorm en bak ca. 35-40 minuten.
De taart is klaar als een prikker er met een paar kruimels uitkomt. Laat 'm volledig afkoelen en bestrooi de taart met poedersuiker.
Om de koffieroom te maken beginnen we met het zetten van 2 lekker bakjes espresso. Een drinken we op, de andere bewaren we. Let op de hoeveelheid, we gebruiken niet meer dan een "shotje". Laat de espresso afkoelen.
Klop nu 200 ml slagroom met 1 el suiker tot er een soort van zachte pieken ontstaan. Voeg koude espresso en 1 tl vanille-extract toe en klop tot de room dik en luchtig is.
In Italië serveerde ze de koffieroom apart op een eetlepel, aan jou om te bepalen of dat voldoende is.
Maak jouw eigen website met JouwWeb