Noodles met zwarte bonen 

We beginnen met het koken van de noodles, de hoeveelheid is afhankelijk van hoeveel trek je vandaag hebt. Dit recept is meer dan voldoende voor 2 grote eters. Kook de noodles volgens de verpakking. 

Halveer een blok tempeh een aantal keer en snij er kleine blokjes of reepjes van. Doe alles in een kom met 2 el ketjap manis, 1 el zonnebloemolie en snufjes peper en zout. Goed door elkaar mengen, tegelijkertijd verwarm je de over voor op 200 gr. 

Op een plaat met bakpapier verdeel je de tempeh, baktijd is ongeveer 10 minuten (af en toe proeven is goed en lekker). 

Snij ondertussen een halve witte (of Chinese) kool in kleine reepjes. Maak schijfjes van 200 gr kastanjechampignons. Giet het vocht af van een klein blikje bamboescheuten. 

In de pan gaan naast en scheutje zonnebloemolie 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 blokje gember. Even goed fruiten en dan mag de tempeh erbij. Die is al gereed dus een minuut of 3 op hoog vuur en goed door scheppen in voldoende. 

Nu gaan de groenten erbij, deze bak je al roerend zo'n 8 minuten op laag vuur. 

Giet het vocht af van een blikje zwarte bonen en doe de bonen in een kom. Een klein scheutje zonnebloemolie erbij en dan met een staafmixer pureren tot een zwarte bonen saus. 

De bonensaus gaat in de pan erbij, nu mogen ook de noodles toegevoegd worden. Nog 2 minuten op laag vuur en je gerecht is klaar om geserveerd te worden. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb