
Foto door: Leuke recepten
Taco voor Tapas
Leuk idee, taco’s als tapas! Kleine taco’s zijn perfect als borrelhapje of onderdeel van een tapasavond. Hier is een recept voor mini-taco’s met een frisse, smaakvolle vulling. Je kunt ze serveren op een schaal met verschillende toppings, zodat iedereen zelf kan samenstellen.
Voor een schaal als onderdeel van de tapas nemen we 12 mini taco schelpen of kleine tortilla’s (taco-size of street taco formaat). Je kunt de hoeveelheden zelf eenvoudig aanpassen.
Als vulling zijn er vele opties, hier een met vlees.
Verhit wat olie in een pan en bak 250 gr gehakt (rund of kip) met de de volgende kruiden tot alles gaar is: 1 tl gerookte paprikapoeder, ½ tl komijn, 1 tl knoflookpoeder, ½ tl chilipoeder en een snufje peper en zout. Voeg op het einde een beetje limoensap toe.
Voor een vegetarisch alternatief: gebruik je 1 blikje zwarte bonen, 1 gesnipperde rode paprika, fijn gesneden en dezelfde kruiden als hierboven. Eventueel wat maïs of champignons.
Ook in zgn.topping is ke keuze enorm. Denk aan een fijn gesneden rode ui of ingelegde ui, Koriander (vers, fijngehakt), avocado of guacamole, zure room of Griekse yoghurt, salsa (mild of pittig), geraspte kaas, limoenpartjes en zo kun je er zelf ook vast wel een paar meer bedenken.
Verwarm de mini taco’s kort in de oven of grillpan tot ze warm en licht krokant zijn (je kunt ook zachte mini tortilla’s gebruiken en ze half dubbelvouwen).
Zet alles in kleine bakjes op tafel of vul de mini taco’s alvast met een beetje vulling en wat toppings. Garneer met koriander en een partje limoen erop voor een frisse touch.
Maak jouw eigen website met JouwWeb