Foto door: Halfbakedharvest

Koreaanse Bowl 

Hier een leuk receptje van een Koreaanse Bowl, want er zijn naturlijk meerdere versies. Deze met biefstuk en een "zoet-zuurtje" vind ik persoonlijk de lekkerste. En opnieuw, zo op tafel. 

Voor 2 personen koop je 2 biefstukjes, deze zet je in kleine reepje gesneden in een marinade van oestersaus en snufjes peper en zout. 

Ondertussen snij je een doosje (150 a 200 gr) champignons in schijfjes, een halve witte kool snij je zo fijn mogelijk. 

Een pak noodles, bami of mihoen kook je ondertussen zoals aangegeven op de verpakking. Afgieten en ook dit zet je even apart. 

In een wok of pan met dikke bodem gaat een scheutje zonnebloemolie. Daarin schrooien we de biefstukjes kort dicht, daarna zet je ze afgedekt nog even apart. 

In de wok een indien nodig een scheutje olie toevoegen, daarin fruit je kort 1 fijngesneden teen knoflook. Dan gaan daar de champignons en witte kool bij, heb jet het in huis dan mogen er ook 2 a 3 handjes spinazie bij (vooral leuk voor de kleur) 

De groenten bak je een kleine 6 minuten, dan voeg je de noodles (of bami of mihoen) toe en die bak je ook een paar minuten mee op laag vuur. Giet in die laatste minuten een flinke scheut (ongeveer 50 ml) witte wijnazijn erover en een ½ lepel suiker. 

Tenslotte gaan de stukjes biefstuk erbij, deze bak je ook nog op laag vuur een paar minuten mee.  

Indien jij er net als ik zo dol op ben, mag er nu nog best een scheutje oestersaus bij. 

Snij jij nog een tweetal bosuitjes klein en een eetlepel sesamzaad.  

Verdeel je pan over 2 borden en garneer het met de bosui en sesamzaad. 

Er zijn mensen die houden van radijsjes, daar ben ik er niet een van. Hoe dan ook, het is een optie om er een paar in schijfjes te snijden en ook die te gebruiken als garnering.