
Foto door: Hetzeilbergsbakkertje
Worstenbroodjes
Het mag algemeen bekend zijn, de beste Brabantse worstenbroodjes komen uit Terheijden PUNT
Maar is dat ook het geval wanneer je ze zelf maakt? In het kader van de carnavals recepten die ik deze week post, mag jij zelf de proef op de som nemen. Hier het recept voor 10 "brooykes".
Let op! De hoeveelheden zijn belangrijk, dus maatbeker en keukenweegschaal paraat a.u.b.
We beginnen het deeg, daarvoor mengen we 500 gr bloem met 7 gr droge gist, 10 gr suiker en 10 gr zout. Voeg hier 250 ml lauwwarme melk en 50 gr boter (op kamertemperatuur) toe en kneed in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.
Laat het deeg afgedekt rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld, dat duurt ongeveer een uurtje.
Hebben we mooi even de tijd om de worstvulling te maken Hiervoor mengen we 500 gr half-om-half gehakt met 1 ei, 2 el paneermeel, 1 tl mosterd, 1 tl worcestersaus, 1 tl paprikapoeder en een snufje zout en peper. Verdeel het gehakt in 10 gelijke porties en rol er worstjes van.
Wanneer je deeg klaar is verdeel je het in 10 stukjes en deze rol je uit tot ovale lapjes.
Leg een worstje in het midden en vouw het deeg eromheen. Druk de naden goed dicht. Leg de broodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier en aat ze nog 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 gr
Bestrijk de broodjes met 1 losgeklopt ei en bak ze in 20-25 minuten goudbruin. Laat de worstenbroodjes even afkoelen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb