
Foto door: Leukerecepten
Tofu met broccoli en rijst:
Heb jij zin in echt eens iets anders, gezond, lekker en zo klaar. Hier een leuk recept voor 2 personen.
Kook 150 gr Basmatie rijst zo’n 10 a 12 minuten in voldoende water. Even proeven (want deze rijst is van zichzelf al heerlijk), afgieten en daarna met deksel op de pan apart zetten.
Terwijl de rijst kookt kun jij mooi de saus maken. Hiervoor mengen we in een kom 2 el sojasaus, 1 tl geraspte gember, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 tl honing (en optioneel 1 tl maïzena voor als je een dikkere saus wilt) met 2 el water.
Dep nu 200 gr tofu (ook wel tofoe) droog en snij de blok in blokjes van ongeveer 2x2 cm. Verhit 1 el olie in een pan met een wat dikkere bodem en bak de blokjes rondom goudbruin, dat duurt ongeveer 5 a 7 minuten. Haal uit de pan en zet ook dit apart.
In dezelfde pan gaat nu 200 gr in roosjes gesneden broccoli, deze bak je in 3 a 4 minuten tot hij heldergroen en licht knapperig is.
We gaan het gerecht afmaken, daarvoor doen je de tofu terug in de pan bij de broccoli. Vervolgens giet je de saus erbij en roer alles goed door. Laat het nog 1 a 2 minuten pruttelen tot de saus iets indikt.
Schep de rijst op een bord en verdeel de tofu en broccoli erover. Garneer het met 1 fijngesneden lente-ui en wat sesamzaadjes.
Maak jouw eigen website met JouwWeb